Veronika Zvadova

Veronika Zvadova

Jablečný ELIXÍR- imunita v
172

Jablečný ELIXÍR- imunita v "živých" pohárech

V předchozích článcích jsme vám ukázali jak připravit magický elixír lásky a netradiční "berber whiskey". Tentokrát jsme se zaměřili na elixír, který podpoří vaši imunitu a zaujme netradičním servírováním. Jablka představují symbol zdraví, plodnosti a říká se, že lidé, kteří mají rádi jablka jsou zábavní a charismatičtí. My jsme si při výrobě jablečného elixíru užili opravdu hodně srandy a výsledný nápoj jsme si nevěděli vynachválit.
...přečíst celý článek
Výrobník syra B-cheese: výroba domácich syrov od A po Z
261

Výrobník syra B-cheese: výroba domácich syrov od A po Z

Ak patríte medzi vášnivých konzumentov rôznych druhov syra a zaujíma vás, ako tieto pochúťky pripraviť priamo vo vašej kuchyni, stiahnite si náš e-book. Okrem množstva receptov na prípravu tradičných talianskych syrov v ňom nájdete aj všetky potrebné informácie o syridlách, rôznych druhoch mlieka a pod. Bonusom sú recepty pre vegetariánov, vegánov a ľudí trpiacich potravinovými alergiami či intoleranciami. Dobrú chuť!
...přečíst celý článek
6 věcí, které zapomínáme dezinfikovat
339

6 věcí, které zapomínáme dezinfikovat

V posledních týdnech jsme všichni citlivější na dodržování hygienických zásad a čistoty. Není se čemu divit. Z víkendového většího úklidu se stal každodenní boj s neviditelnými bakteriemi a viry. Do úklidu zapojujeme celou rodinu a všichni poctivě dodržujeme doporučení hygieniků. Co však vlastně víme o bakteriích, virech, jejich šíření, místech množení a hlavně o jejich úspěšném vyhubeni? Opravdu stačí se zaměřit na nejohroženější místa v bytě, odstranit špínu, těžkopádně si „oddychnout“ a znovu to absolvovat za několik dní (ti poctivější i každý den)? Zkusme se na tuto problematiku podívat méně stereotypně.
...přečíst celý článek
Výrobník sýrů B-cheese: sýr jak ho neznáte
387

Výrobník sýrů B-cheese: sýr jak ho neznáte

Sýr – základní potravina, která je s námi už od časů starých Římanů, kteří už v té době experimentovali s různými výrobními technikami, konzistencemi, druhy a chutěmi. Dnes se toho však velmi změnilo. Výroba sýra už není jen náhodná spleť procesů, jejichž výsledkem je „nějaký“ produkt tužšího či řidšího skupenství. Dnes už přesně víme jaké kroky a přísady použít, abychom dosáhli požadovaného výsledku. Dokonce jsme se dostali tak daleko, že dokážeme sýr vyrobit doslova na pár kliků, za což dnes vděčíme unikátnímu výrobníku sýrů B-cheese od Ariete.
...přečíst celý článek
„Berber whiskey
319

„Berber whiskey " ELIXÍR- tradiční nápoj z Maroka

V našem třídílném seriálu s názvem "Elixíry" vám dnes představíme náš vlastní recept inspirovaný tradičním marockým nápojem, takzvanou "Berber whiskey". Tento nápoj nemá s alkoholem nic společného, ale přesto má jeho složení revitalizační a blahodárné účinky na lidský organismus. V teplém skupenství navíc pomáhá imunitnímu systému tím, že v těle zabíjí přemnožené bakterie a viry. Jak ho však připravit tak, že vás smysly přenese přímo do dalekého Maroka? Odpověď najdete v následujících řádcích.
...přečíst celý článek