Slovenská káva oceněná za velkou louží

Jaké pocity ve vás vyvolává chuť kávy? Nepochybně relax, klid při posezení s přáteli či pohodu doma s rodinou, kde voní společně s bábovkou. Na trh přichází výjimečná káva se slovenským rodokmenem, která získala ocenění i za velkou louží. Seznamte se - káva GURMÁNKA.
Slovenská káva opět mezi špičkami
     Slovenská kávová společnost elicsire (čtěte „elixír“) potvrdila svou pozici jednoho z nejkvalitnějších výrobců kávy v Evropě. Nejprve se umístila v prestižním mezinárodním hodnocení káv CoffeeReview (Berkeley, USA) mezi evropskou špičkou se svou první značkou Ebenica coffee. Další úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. Novinka od této slovenské firmy s názvem Gurmánka zaujala odbornou porotu díky své univerzálnosti a specifické chuti. Hodnocení standardně probíhají formou slepých testů několika-členné komise, tzn. že hodnotitelé nevědí, jakou kávu právě hodnotí. Každý porotce dává v několika kategoriích body, které se následně podle definovaného klíče spočítají. Výsledkem je celkové bodové hodnocení. Maximem je 100 bodů, podobně jako je to v soutěžích vína. Zisk 90 a více bodů znamená Zlatou medaili a je významným oceněním pro danou kávu. Káva GURMÁNKA získala v CoffeeReview  92 bodů, což ji řadí mezi nejlepší expreso kávy Evropy. Vysokého bodového zisku dosáhla díky své univerzálnosti a chuťovému profilu. Maximální dosažený počet bodů v dané kategorii byl 94 bodů.

"Kávu Gurmánka jsme do hodnocení posílali ještě ve stádiu jejích příprav. Těsně potom, jak jsme doladili její finální chuť. Vycházeli jsme z tradic přípravy a chutí kávy na území Slovenska, ještě z dom Rakouska-Uherska. Výsledek porotců nás překvapil a o to víc zavazoval ve fázích přípravy marketingu a ostatních atributů značky,"  vysvětluje Marek Fajčík, majitel společnosti elicsire a zároveň producent kávy Gurmánka a dodává: „Hodnocení z CoffeeReview si velmi vážime, umístit se se dvěma našimi značkami káv Ebenica a Gurmánka mezi absolutní evropskou špičkou je famózní výsledek. Věříme, že Gurmánka bude chutnat i slovenským kávíčkářům."

Gurmánka na raňajky

S nádechem tradíce

Gurmánku kávoví vizionáři pojali v retro stylu. Pohráli si nejen s chutí, ale i s obalem. Originální kávu balenou v praktických plechovkových dózách s elegantním jemným retro designem si můžete koupit jako zrnkovou kávu i mletou kávu. Primárně je určena pro domácnosti. S ambicí vyvolat vzpomínky na staré dobré časy, kdy z kuchyně našich babiček voněla káva, čerstvě upečený chléb či bábovka.

Nepřehlédněte:
Sbírá i pro vás kávu otrok Ezop? Vše, co jste nevěděli o zpracování kávy
Jaká je?
Složení: 80% Arabica : 20% Robusta
Pražení: Medium dark roast
Balení: 250g plechovka
Formy: zrnková káva (černé logo), mletá káva (červené logo)
Výrobce: slovenská rodinná kávová společnost elicsire s.r.o., výrobce kávy EBENICA Coffee
Cena: 8.90 EUR s DPH za 250g (zrnková, nebo mletá)

„Tuny bohaté tmavé čokolády dominují v aromatu i v chuti. Cítit stopy rozinek a květů. Plný, krémový pocit v ústech. Mírně dráždivý závěr. Chuť dlouho přetrvává. Ve spojení s mlékem se ještě zeslaďuje a zaobluje. Skvělá ukázka komplexního a charakteristického přístupu výrobce preferujícíího čokoládové vjemy. Výborné řemeslně připravená káva." (Zdroj popisu chutí: Hodnocení CoffeeReview, Berkeley, USA)

Díky své univerzálnosti je káva GURMÁNKA skvělou volbou pro přípravu různych druhů káv – espresso kávy, zalévané kávy, překapávané kávy apod.

3 důvody pro ochutnání nové kávy Gurmánka:
1. Gurmánka reprezentuje oblíbené slovenské kávové chutě bez kyselosti
2. získala světové ocenění v hodnocení CoffeeReview
3. je balená v praktické plechovce, která dlouho vydrží a ve které si můžete skladovat svoji kávu