AKG přináší světu první sluchátka se zosobněným zvukem. Inspirováno Quincy Jonesem.

CES 2015, LAS VEGAS – HARMAN, prvotřídní celosvětová audio a infotainmentová společnost (NYSE:HAR) s pýchou představuje AKG N90Q, první sluchátka na světě se zosobněným zvukem – navržená legendárním výhercem Grammy Quincy Jonesem.
AKG N90Q"Během posledních pěti let jsem si pořádně užil úžasné partnerství s Harmanem a jsem nadšený, že mohu ke své podpisové řadě sluchátek přidat AKG N90Q.” řekl Quincy Jones. “Existuje jenom 12 not a bez ohledu na to, jaký hudební žánr Vás baví, ať už je to Jazz, R&B, Pop, Rock nebo Klasická hudba, věří, že zážitek poskytnutý AKG N90Q se vám přizpůsobí tak, že budete věřit, že jste v profesionálním nahrávacím studiu.“ Quincyho dcera, Kidada Jones, známá Disneyho designérka, se na vytváření N90Q také silně podílela. Pomohla určit celkový estetický vhled, vybrala klíčové materiály k vytvoření luxusního look & feel, a zajistila, aby produkt nejen dosáhl, ale přesáhl Quincyho očekávání.

Kombinace zkušenosti Harmanu se zpracováním signálu, psychoakustikou a ergonomií sluchátek se skvěle naladěnýma ušima nejlepších producentů všech dob vytvořila skutečný průmyslový primát. N90Q, představující technologii TruNote, automaticky a přesně reprodukuje zvuk optimalizovaný pro anatomii uživatele.

Technologie TruNote se skládá z nového, značkového softwarového řešení pro autokalibraci a měření frekvenční odezvy v kombinaci s patentovaným dvoj pěnovým náušníkem a ovladačem pistonic motion driver. Řešení autokalibrace používá dva mikrofony v každém náušníku, aby měřily frekvenční odezvu, zatímco máte sluchátka na sobě. To generuje přesný opravný filtr, vše v rámci sekund. Dvoj pěnový náušník a optimalizovaný ovladač pistonic motion driver jsou požadovány proto, aby se předešlo nechtěným odrazům a cavity effects, což je podstatné pro optimální a bezchybnou reprodukci zvuku.

Quincy navíc k TruNote zajistil, že Quincy N90Q využívá nejnovější technologii tlumení a přizpůsobení zvuku, aby optimalizoval audio zážitek posluchačovu vkusu. Jemné a neustálé úpravy basů a výškové hladiny zajišťují, že reprodukce zvuku zůstává nezkreslena.

AKG N90Q