Vánoční skořicovo anýzový koláč

Vánoční skořicovo anýzový koláč

Jelikož se nám vánoční období zase blíží a k němu neodmyslitelně patří i vonící koláče, připravili jsme pro vás dnes jeden velmi chutný koláč, který je na přípravu časově nenáročný, ale na chutí mu to neubírá a navíc se vám při  jeho pečení krásně rozline jeho vánoční vůně po kuchyni.
Ingredience:
2 šálky hladké špaldové mouky
1 šálek bílého jogurtu
150 g čerstvého nebo mraženého ovoce
3PL olivového oleje
¾ šálku krystalového cukru
1ČL jedlé sody
Anýz
Skořice
Kůra a šťáva z jednoho pomeranče

Vianocny skoricovo anizovy kolac

Jako první si dáme do misky jogurt, olivový olej, vejce, šťávu a kůru z pomeranče. Všechno spolu důkladně vyšleháme ručním šlehačem, já jsem použila šlehač Russell Hobbs z vyšší řady Aura. Mezi tím si v druhé misce smícháme sypké suroviny. Mouku, jedlou sodu, skořici a anýz. Pokud máme obě směsi připravené, přimícháme mokré suroviny, které jsme si předtím vyšlehali, do sypkých surovin a spojíme. Je důležité suroviny důkladně míchat, aby se nám v těstě nevytvořily hrudky, které by mohly později způsobit nejen oku, ale i chuťovým buňkám nelahodnou kombinaci.

Vianocny skoricovo anizovy kolac

Vianocny skoricovo anizovy kolac

Pokud jsme vše dokonale promíchali a vytvořilo se nám vláčné těsto, můžeme ho přemístit do papírem na pečeni vystlané formy s průměrem 25 cm. Abychom tento koláček dovedli k dokonalosti, bude naším posledním krokem rovnoměrné rozmístění ovoce na vrch. Ať už ovoce rozmražené nebo čerstvé, je to jedno, na konečném výsledku se to neodrazí.

Vianocny skoricovo anizovy kolac

Vianocny skoricovo anizovy kolac

Hotovou směs dáme píct do trouby vyhřáté na 160 stupňů a pečeme 40-45 minut. Znakem, že tento koláček je hotový je zlatistý povrch a úžasná vůňě skřice a anýzu. Hotový koláček už jen poprášíme jemnou vrstvou cukru a můžeme podávat. Vynikajíci je ješte mírně teplý ale stejně plnou chuť má i po vychladnutí. Tak už jen šálek dobrého punče a my Vám přejeme dobrou chuť!

Vianocny skoricovo anizovy kolac

Vianocny skoricovo anizovy kolac
comments powered by Disqus