Recept domácí tagliolini s robotem Kenwood aneb Naučte se pracovat s nástavcem na výrobu těstovin

Recept domácí tagliolini s robotem Kenwood aneb Naučte se pracovat s nástavcem na výrobu těstovin

Chcete své přátele příjemně překvapit, až k vám zase přijdou na návštěvu? Myslíte, že už bylo dost tak fádního občerstvení, jako jsou chlebíčky nebo jednohubky? A co takhle naservírovat jim fantastickou večeři s nádechem Itálie? S nástavci pro výrobu těstovin k robotům Kenwood to není žádný problém. Se svým netradičním řešením pohoštění sklidíte úspěch v každém případě.
Těstoviny, jaké jste ještě nejedli
     Milovníci těstovin je doma nemohou oželet, zkrátka se musí stát součástí jejich výbavy. Řeč je o nástavcích na výrobu těstovin k robotům Kenwood. Samozřejmě, v regálech marketů je tolik druhů těstovin od těch nejlevnějších až po ty nejdražší a kvalitní, z nichž se mnohdy jen těžko vybírá. Nemusíme snad ale připomínat, že ty nejpoctivější pochoutky si vždy vyrobíte jen vy sami doma. A není to nikterak složité.

     Pro výrobu takových těstovin, které nikde v obchodě neseženete, potřebuje předně nástavec Kenwood na jejich výrobu, který je kompatibilní s robotem Kenwood. V nabídce jsou hned 4 modely: nástavec AT 971 na výrobu tagliatelle, AT 972 na výrobu tagliolini, nástavec AT 973 na výrobu trenette a nástavec AT 974 na výrobu neobyčejně chutných špaget. Nástavce řady AT jsou kompatibilní s roboty Kenwood Chef a Major s předním nízkorychlostním výstupem.

     Zvolit si můžete také libovolné doplňky k řadě KMIX – ty poznáte podle označení AX, například AX970, AX971 apod. nebo set nástavců pro přípravu domácích těstovin MA830, jehož koupě je výhodnější než pořizování každého nástavce zvlášť.

Nepřehlédněte:
10 tipů na příslušenství pro kuchyňské roboty, které byste měli znát
Kenwood kMix

     Abyste věděli, jak správně vybrat vhodné příslušenství ke svému robotu Kenwood, stáhněte si přehlednou infografiku a nechte se inspirovat.

Proč tagliolini? Jsou neotřelé a na talíři zaujmou
     Od dětství nám maminky, babičky i kuchařky ve školních jídelnách servírovaly v nejrůznějších podobách špagety, kolínka nebo vrtule. Všechny chutnaly stejně a o jiných těstovinách se nám asi ani nezdálo. Naštěstí si dnes můžeme vyrobit své vlastní a být si jisti jejich poctivostí a původem. Tagliolini navíc zaujmou i svým netradičním vzhledem.

     A kde se tagliolini vzaly? Pojmy tagliolini a tagliatelle pochází z italského výrazu tagliare – řezat. Jejich původ bychom našli v italských oblastech Emilia-Romagna a Marche. Tagliatelle si můžeme představit jako dlouhé ploché nudle široké 0,65-1 cm. Tradičně se podávají s nejrůznějšími omáčkami, například s boloňskou. Zmíněné tagliolini jsou jednou z variant tagliatelle – bývají stejně dlouhé, ale tenčí a mají kruhový profil.

     Tyto těstoviny se obvykle podávají čerstvé, proto mívají porézní hrubou strukturu a hodí se k nim husté omáčky z hovězího, telecího a vepřového masa, je vhodné servírovat je i s omáčkou z králíka. Zvolit můžeme i odlehčené nebo čistě vegetariánské varianty.

Nepřehlédněte:
Pokochejte se těmito nádhernými spotřebiči do kuchyně z naší nabídky a vyberte si ten svůj!
tagliolini

Tagliolini se smetanovou omáčkou, špenátem a kuřecím masem
     Jestliže jste se stali pyšnými majiteli nástavce na výrobu těstovin, můžete ihned vyzkoušet jeden populární recept – domácí tagliolini s omáčkou, špenátem a kuřecím masem.

Potřebné ingredience:
- kuřecí prsa
- 1 kelímek smetany
- 100 g tvrdého sýra
- 300 g špenátu
- 2 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- bazalku, olivový olej, sůl
- mouku z tvrdé pšenice
- hladkou mouku
- vejce
- bílé víno
- parmazán

Postup:
- Nejprve si připravíme s pomocí robotu Kenwood a potřebných nástavců tagliolini. Vždy je třeba připravit těsto na válečku na ploché těstoviny AT970, na němž vytvoříme pláty těsta. Potom nasadíme kráječ a vkládáme připravené pláty. Ještě lepší je před vkládáním do kráječe nařezat těstovinové pláty na úseky dlouhé 25-30 cm.
- Na rozpáleném oleji orestujeme pokrájenou cibulku a kuřecí maso nakrájené na kostičky.
- Přidáme sůl, česnek, špenát a bazalku.
- Po chvilce restování vše zalijeme smetanou a trochou bílého vína, dále dusíme.
- Směs můžeme zahustit trochou mouky rozmíchané ve vlažné vodě.
- Zasypeme směs tvrdým sýrem.
- Jakmile je směs hotová, smícháme ji s těstovinami, dochutíme parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.

Tip: Maso si můžete předem i naložit do koření, které máte rádi. Perfektně vám k jeho uchování po dobu naložení poslouží Status Barbecue Set.

Nepřehlédněte:
Recept na tagliatelle s lososem s Kenwood
Staňte se v kuchyni v mistry v tom, co děláte
     Oslnit můžete například také s nejrůznějšími drobnostmi, kterými těstoviny doplníte. Pokud milujete sýr, můžete využít například univerzální struhadlo Status 150022, na němž bez sebemenšího rizika poranění vlastních končetin nastrouháte třeba vynikající parmazán, i když ho zrovna vyndáte z mrazáku. Podívejte se na video, v němž se vám struhadlo Status představí!


     Další užitečnou vychytávkou, kterou dost možná při přípravě těstovin oceníte, je sekáček na bylinky a koření Status 180010. Každý z nás jistě ví, že čerstvě nasekané bylinky chutnají nejlépe a nejvýrazněji. Tak proč toho nevyužít a nepřipravit si jídlo opravdu dokonale chutné? Sekáček Status 180010 si hravě poradí s pažitkou, koprem, bazalkou, mátou, šalvějí a spoustou jiných.

Tip: Pokud budete váhat, jaké příslušenství by se vám nejvíce hodilo a o které byste se rozhodně neměli ošidit, stáhněte si náš e-book zaměřený na kuchyňské roboty Kenwood, jejich příslušenství a doplňky a načerpejte všechny informace potřebné pro správné rozhodnutí.

     Pořízení nástavce na výrobu domácích těstovin je jedním z kroků, které by měl učinit každý milovník tohoto neodolatelného pokrmu. Jakmile budete tagliolini či jiné těstoviny vyrábět a budete jimi překvapovat sami sebe či své blízké, fantazii se meze nekladou – vymýšlejte recepty, které vám samotným přijdou nejlepší. Začněte si čas v kuchyni užívat a nechte se pochválit za dobře odvedenou práci, s níž vám velmi pomůže váš robot!
comments powered by Disqus