Jednoduché a přesto výtečné: Těstoviny s pórkem

Jednoduché a přesto výtečné: Těstoviny s pórkem

Příprava dnešního receptu vám nezabere více než pouhou půlhodinku. Potřebovat budete jen několik základních surovin, mezi nimiž nebude chybět pórek, který patří mezi účinné přírodní antioxidanty.

Cestoviny s pórom

Díky vysokému obsahu síry mu vděčíme za jeho preventivní a léčivé účinky. Pomáhá bojovat se srdečně-cévními onemocněními, ničí škodlivé viry a bakterie a úspěšně si poradí také s nejrůznějšími druhy zánětů.

Cestoviny s pórom

Pórek je vhodné konzumovat celý – včetně jeho zelených listů, které oproti bílému stonku ukrývají dvojnásobné množství vitamínů a minerálů. Společně s kvalitní těstovinou si jej můžete připravit jako jednoduchý oběd či lahodnou večeři bez výčitek.

Cestoviny s pórom

Sto gramů této zeleniny totiž obsahuje pouhých 193 kJ a při pravidelné konzumaci dokáže účinně bojovat proti vysoké hladině cholesterolu. Tak co? Dopřejete si lahodnou pórkovou večeři?

Co budete k receptu potřebovat?
- 400 g pórku
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 1 a ½ litru vody
- 2 kostky Knorr bujónu
- 180 g těstovin menšího druhu
- Parmazán na posypání

Cestoviny s pórom

Postup přípravy:
Do menšího hrnce nalijte 5 polévkových lžic olivového oleje a připravte si pórek, který omyjete a nakrájíte na tenčí kolečka.

Pórek přisypejte k olivovému oleji a nechte pár minut dusit. Jakmile pórek trochu změkne, přidejte litr a půl vody, 2 kostky bujónu a sůl.

Cestoviny s pórom

Poté nechte vařit asi dvacet minut.

K pórku následně přidejte drobné těstoviny a vařte dalších 8 minut.

Cestoviny s pórom

Poté ihned podávejte posypané parmazánem, na který jsme si pořídila dokonalou vychytávku  v podobě tohoto netradičního struhadla.

Cestoviny s pórom
comments powered by Disqus