Další recepty s mixérem Rusell Hobbs

Další recepty s mixérem Rusell Hobbs

Nemáte čas vyvářet, ale přesto chcete návštěvu mile překvapit něčím nevšedním? Tak právě pro vás máme dnes tento článek. Blogerka Kaya již nějakou dobu používá náš mixér Russell Hobbs a s jeho pomocí vytváří svoje delikatesy o které se s námi vždy ráda podělí. A my se teď podělíme i s vámi.
Melounové gazpacho
Polévku gazpacho už jsme tu jednou vařili, ale kombinace s melounem by nás asi nenapadla.

Melónové gazpacho

Kaya na 4 malé porce potřebovala:
- hrnek dužiny z melounu (ideálně bez pecek)
- 1 velké rajče
- 1/3 červené cibule
- 5cm kus okurky
- 1/2 červené nebo žluté papriky
- malý stroužek česneku
- lístky z jednoho stonku bazalky
- malý svazek koriandru
- 4 kostky ledu
- olivový olej
- šťávu z poloviny až jednoho citronu
- sůl a pepř
Příprava je v podstatě velmi jednoduchá, všechnu zeleninu, bylinky a led vhoďte do stolního mixéru a mixujte. Zde se právě uplatnil náš mixér, který si i s ledem hravě poradil. Jak se vše promixuje, ochutnejte, dosolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše zalijte několika kapkami dobrého olivového oleje a promixujte znovu. Hotové gazpacho podávejte chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.

Tak pohoštění bychom měli. Ale co když se párty trochu rozjede? Přeci nezůstanete jen u obyčejného kupovaného piva, že? Co třeba toto?

Rozmarýnová granita z bílého vína
Tahle granita je něco mezi tříští a koktejlem, rozmarýn jemně dochucuje sladší bílé vino. Nejen, že skvěle chutná, ale je i velice osvěžující. Granitu můžete připravovat buď tak, že ještě tekutou ji nalijete do nádoby, dáte do mrazničky a chodíte promíchávat. Ti línější (jako já) můžou použít dobrý mixér, který zvládne mixovat led. Opět se uplatnil náš Rusell Hobbs.

Rozmarínová granita

Na 2 porce Kaya potřebovala:

- 1/4 litru vody
- 2 vrchovaté lžíce cukru
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1,5 deci sladšího bílého vína (já měla tramín červený)
- trochu citrónové šťávy
Vodu spolu s cukrem a rozmarýnem přemístěte do hrnce, za občasného míchání přiveďte k varu a když se cukr rozpustí a rozmarýn trochu povaří, aby se jeho chuť uvolnila do tekutiny, stáhněte hrnec z plotny.
Tekutinu nechate zchladnout na pokojovou teplotu a vmíchejte víno a šplíchanec citronové šťávy. Připravenou směs pak nalijte do tvořítek na led a nechte v mrazničce zmrznout. Kostky ledové granity vhoďte do mixéru, zavíčkujte a několik vteřin mixujte, aby vznikla ledová tříšť. Hotovou granitu je dobré servírovat ve skleničkách se lžičkou, kterou lze dobře nabírat.

Na závěr už snad můžeme jen popřát, dobrou chuť a poděkovat Kaye a jejímu blogu S vášní pro jídlo.
comments powered by Disqus
comments powered by Disqus