Bucatini v alobalu - Bucatini al cartoccio. Delikatesa na neděli

Bucatini v alobalu - Bucatini al cartoccio. Delikatesa na neděli

Lehká kombinace výjimečných ingrediencí pro milovníky zdravé výživy. V tomto receptu najdete oblíbené delikatesy italské kuchyně. Od oliv přes mozarellu až po capperi (kapary).
Tento recept je časově náročnější, ale výsledný efekt stojí za námahu. Určitě si ho rádi zařadíte do jídelního lístku. Na přípravu budete potřebovat zhruba 45 minut. Aby byl postup jasnější připravila sem několik fotografií.

Co budeme potřebovat:
- 300 g bucatini ( klidně můžete použíti špagety)
- 350 g čerstvých rajčat
- 50 g zelených oliv
- 20 g capperi ( kapary)
- 200 g mozzarella
- několik lístků bazalky
- několik lístků oregana ( můžete použít i sušené)
- mlýnek s kořením
- několik lžic olivového oleje
- sůl

Příprava:
1. Jako první doporučuju udělat si z alobalu kapsu, kam dáme na závěr připravené těstoviny. Abych vytvořila širší dno, zahla jsem rohy. 

Nepřehlédněte:
Citronové špagety - Spaghetti al limone
Bucatini

Bucatini

2. Rajčata uvaříme ve vodě. Spařená rajčata oloupeme, nakrájíme a necháme odtéct v sítku.

Bucatini

Bucatini

3.
Olivy a mozzarellu nakrájíme na malé kousky. Capperi necháme odkapatť v sítku.​

Bucatini

4. Bazalku a oregano nasekáme na drobno.

Bucatini

5. Ve větším hrnci v dobře osolené vodě uvaříme těstovinu “al dente”, jelikož ji budeme zapékat v troubě, tak dejte pozor, aby byla méně uvařená než obvykle.
6. Uvařenou a sceděnou těstovinu smícháme v míse s připravenými ingrediencemi. Pokapeme olivovým olejem. Přidáme trochu namletého koření, sůl a znovu promísíme.
7. Připravené těstoviny opatrně vložíme do alobalu. Polejeme olivovým olejem. Alobal se snažte co nejlépe hermeticky uzavřít, postavte to na pekáč, tak aby se to nepřevrátilo.

Nepřehlédněte:
Ariete – Pastamatic: Kus slunné Itálie přímo u vás doma
Bucatini

8. Do vyhřáté roury na 180°C dáme těstovinu zapéct na 10 minut.
9. Po vyndání z trouby opatrně otevřete alobal, vrchní lem alobalu odstřihněte nůžkami, ozdobte bazalkou a ihned podávejte za pomoci vidličky a lžice.

Bucatini
comments powered by Disqus