Skvělé recepty pro letní pochutnání s využitím stolního mixéru Russell Hobbs

Skvělé recepty pro letní pochutnání s využitím stolního mixéru Russell Hobbs

Díky poslednímu týdnu jistě nikdo nemůže pochybovat, že opravdu máme léto. Teploty se šplhaly ke čtyřicítkám a asi není nikdo, kdo by netoužil po nějakém tom osvěžení. Nejen, že nás v takovýchto teplotách láká vše, co je studené a tekuté ale dozrávají také plody přírody jako jsou maliny, jahody, borůvky a jiné ovoce, kterého je v zimě jako šafránu. Kdo by odolal. Máme zde pro vás dva recepty, které můžete také nalézt na stránkách blogerky Kayi, které se jmenují S vášní pro jídlo. Jedním z receptů je polévka Gazpacho, která se, jak všichni víme ze seriálu Červený trpaslík, podává studená a poté polechtáme chuťové buňky jahodovým výtvorem. V obou případech Kaye posloužil od nás zakoupený stolní mixér Russell Hobbs.

Zeleninová polévka od Kayi je skvělá nejen díky způsobu podávání, ale také díky přidání melounu. Jaké jsou tedy potřeba suroviny?

  • hrnek dužiny z melounu (ideálně bez pecek)
  • 1 velké rajče
  • 1/3 červené cibule
  • 5cm kus okurky
  • 1/2 červené nebo žluté papriky
  • malý stroužek česneku
  • lístky z jednoho stonku bazalky
  • malý svazek koriandru
  • 4 kostky ledu
  • olivový olej
  • šťávu z poloviny až jednoho citronu
  • sůl a pepř

Příprava je pak už velice snadná. Stačí vzít stolní mixér, v tomto případě náš Russell Hobbs, a veškerou zeleninu a bylinky a v něm promixovat. Mixovat je potřeba i led, proto je tedy potřeba kvalitní mixér. Náš si dle referencí blogerky vedl skvěle. Poté už stačí jen dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou a zakapat pár kapkami olivového oleje. Jak jsme již řekli, polévka se podává studená.


            Pokud Vás místo zeleniny více láká ovoce, máme tu další Kayin recept a to na pečené jahody s balzamikem a k nim úžasné wafle z našeho mixéru. Pečené jahody jsou od jahodových džemů na hony vzdálené, protože jsou plné kusů jahod. Intenzita jahodové chuti je pak koncentrovaná právě díky pečení. Pečené jahody vás dostanou a k tomu přidáme recept na křupavé wafle, které jsou jednoduché v tom, že všechny ingredience jen nasypete do stolního mixéru a rovnou lijete na plotýnky.

Nepřehlédněte:
Sladká a krásná: představujeme vám kandidátku na blogerku roku – Lucii Gažovou

Na sklenici pečených jahod Kaya potřebovala:

  • asi půl kila čerstvých jahod
  • 2 lžíce medu (nebo agávového sirupu)
  • 1 lžíci oleje
  • 1 lžíci balzamikového octa

Jahody omyjte, nakrájejte dle potřeby na půlky nebo na čtvrtky, v míse promíchejte s medem a olejem, rozložte na plech a zapečte v troubě vyhřáté na 200°C cca na hodinu. Nakonec by mělo zbýt kromě jahod na dně plechu i menší množství hustšího sirupu, který promíchejte se lžící balzamikového octa. Ještě teplé přelijte jahody spolu se sirupem do sklenice, která vydrží v lednici asi týden. Výsledek lze vychutnat například právě s waflemi.

Wafle jsou opravdu jednoduché a poměrně rychlé. Kaya našla recept, kde se používá stolní mixér, který suroviny správně promíchá a díky tomu vznikne nadýchaná konzistence waflí uvnitř. V podstatě neušpiníte snad kromě hrnku a mixéru nic jiného.

 

Nepřehlédněte:
Vákuové dózy: Naozaj uchovajú potraviny dlhšie?

Na 4 větší wafle Kaya potřebovala

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 1 lžíci cukru
  • 1 vejce
  • 3/4 až 1 hrnek mléka
  • 50g rozpuštěného másla

Do mixéru postupně podle pořadí nasypte nebo nalijte všechny suroviny, množství mléka je orientační z toho důvodu, že každá mouka saje jinak a cílem je vytvořit těsto, které půjde do waflovače dobře nalít. Nechte minutu mixovat, aby se suroviny propojily a vzniklo nadýchané těsto, které nechte čtvrt hodiny odpočinout. Před pečením vymažte waflovač máslem a nechte ho rozpálit. Těsto nalijte na rozpálené plotýnky, uzavřete a nechte péct dozlatova asi 5 minut.