Recept na tagliatelle s lososem s Kenwood

Recept na tagliatelle s lososem s Kenwood

Že vás to do kuchyně netáhne a vaření vás nebaví? Často se stává, že se vám nepovede něco, čím jste chtěli u svých blízkých zabodovat? S roboty Kenwood je vaření hračka, tentokrát vám to ukážeme na přípravě tagliatelle s lososem.

Pokud ještě stále tápete a o tagliatelle jste nic neslyšeli, prozradíme, že jde o ploché těstoviny, tradiční jídlo italských oblastí Emilia-Romagna a Marche. Kromě toho, že se podávají s omáčkou, například s věhlasnou boloňskou, můžeme je bez obav kombinovat i jinak. Jedním příkladem za všechny je právě losos, s nímž tvoří tagliatelle naprostou delikatesu. A jak jsme již řekli – příprava je s kuchyňskými roboty Kenwood skutečně jednoduchá a pro mnohé i netradiční a zábavná.

Jak na to
S pomocí robota Kenwood Cooking Chef vyrobíme ukázkové tagliatelle, a to tak, že do mísy přístroje dáme mouku, sůl, vejce a olej. Poté připojíme hnětací hák, nastavíme rychlost 1-2 a asi dvě minuty hněteme, dokud se těsto opravdu nesmísí. Dále položíme těsto na pracovní plochu, hněteme do hladka, zabalíme ho do přilnavé fólie a necháme asi 30 minut uležet.
Kenwood Tagliatelle
Ve druhé fázi výroby těstovin připojíme strojek na ploché těstoviny, těsto posypeme krupicí a rozkrojíme ho na čtyři velké kusy. Válečkem z nich lehce uděláme obdélníky. Strojek na ploché těstoviny nastavíme na nejširší možné nastavení a za nízké rychlosti těsto několikrát protlačíme. Pokaždé ho přitom přeložíme napůl, dokud nebude vláčné podle našich představ.

V další fázi snížíme tloušťku o jeden stupeň, poté v následujícím kroku zvolíme tloušťku, jakou by měly mít naše tagliatelle. Nakrájené těstoviny uvaříme ve vodě a scedíme.

Abychom přešli od tagliatelle k druhé části pokrmu – nadrobno nakrájíme cibuli a papriku, česnek zpracujeme za pomoci Status Setu na krájení česneku. Ten díky tomu nepřijde o drahocennou šťávu, kterou ukrývá v granulkách, a po skousnutí vás překvapí svou intenzivní chutí. Vše orestujeme na kapce oleje, přidáme krájená rajčata a mírně povaříme. Do této omáčkové směsi přidáme tuňáka a dále nevaříme. Vše můžeme zjemnit smetanou a doladit podle vlastní chuti solí a pepřem. Esteticky zaměření kuchaři mohou před servírováním ozdobit jídlo lístky bazalky nebo sýrem lehce a jemně nastrouhaným díky našemu netradičnímu univerzálnímu struhadlu, pro které není problém nastrouhat cokoli. A co se tvrdých sýrů parmazánského typu týče, získáme tímto postupem čerstvě nastrouhaný sýr uvolňující typické italské aroma.  

Řekněte sami – není to jednoduché? Přejeme vám dobrou chuť!

Chcete vědět více o kuchyňských robotech Kenwood a o možnostech, které vaření s nimi skýtá? Stáhněte si náš e-book plný zajímavých článků!

comments powered by Disqus