729,- Kč
Skladem
Přidat do seznamu přání Hlídací pes

Elicsire Signatura Omega Premium 1kg zrno

Přečtěte si

     Káva speciálně namíchaná pro použití v kancelářských automatických kávovarech. Vyvíjeno na chutích Slováků. Výborná volba jako káva do firmy.

     Skrývá v sobě kombinaci chutí amerických arabica káv ve spojení s nejlepšími robustami z Asie.
Káva Signatura je namíchaná zejména z dobře dostupných káv tzv. kávových velmocí, jakými jsou Brazílie a Kolumbie.

     Vznikla tak velmi moderní symbióza chutí, kterou oceníte ve svém šálku při práci.

     Pražením byly potlačeny kyselé tóny a do popředí vystoupila sladká chuť kávy ve spojení s příjemnou hořkostí.

     Samotný název SIGNATURA pochází z latinského slova podpis, pečeť, otisk. Kroužek v logu symbolizuje otisk šálku kávy na Vašem stole v práci, protože Signatura je kávou do kanceláří.

     Prodeje této kávy směřují zejména do firem a domácností s enormní spotřebou kávy, kde umí ocenit pojem výborná káva a přitom nakoupit kávu za dostupnou cenu. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat :-)
- Čerstvá káva přímo z pražírny.
- Zrnková káva vhodná pro všechny typy kávovarů
- Chuť: Komplexní, zapracované kyselinky s hořkostí a sladkou dochutí. Káva speciálně namíchaná pro automatické kávovary, káva do firem. Navíc, vyvinutá na Slovensku.
- Složení: kávy odrůdy Arabica z Jižní Ameriky, převážně z Brazílie, doplněné o africké a asijské kávy. (100% Arabica)
- Balení: 1kg zrnková
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
 
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
 
     Káva speciálně namíchaná pro použití v kancelářských automatických kávovarech. Vyvíjeno na chutích Slováků. Výborná volba jako káva do firmy.

     Skrývá v sobě kombinaci chutí amerických arabica káv ve spojení s nejlepšími robustami z Asie.
Káva Signatura je namíchaná zejména z dobře dostupných káv tzv. kávových velmocí, jakými jsou Brazílie a Kolumbie.

     Vznikla tak velmi moderní symbióza chutí, kterou oceníte ve svém šálku při práci.

     Pražením byly potlačeny kyselé tóny a do popředí vystoupila sladká chuť kávy ve spojení s příjemnou hořkostí.

     Samotný název SIGNATURA pochází z latinského slova podpis, pečeť, otisk. Kroužek v logu symbolizuje otisk šálku kávy na Vašem stole v práci, protože Signatura je kávou do kanceláří.

     Prodeje této kávy směřují zejména do firem a domácností s enormní spotřebou kávy, kde umí ocenit pojem výborná káva a přitom nakoupit kávu za dostupnou cenu. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat :-)
- Čerstvá káva přímo z pražírny.
- Zrnková káva vhodná pro všechny typy kávovarů
- Chuť: Komplexní, zapracované kyselinky s hořkostí a sladkou dochutí. Káva speciálně namíchaná pro automatické kávovary, káva do firem. Navíc, vyvinutá na Slovensku.
- Složení: kávy odrůdy Arabica z Jižní Ameriky, převážně z Brazílie, doplněné o africké a asijské kávy. (100% Arabica)
- Balení: 1kg zrnková
V Modre otevřeli pražírnu kávy, je to slovenský unikát

V Modre otevřeli pražírnu kávy, je to slovenský unikát Publikované: 15.12.2016

V roce 2013 jejich káva uchvátila odborníky za vekou louží. Dnes mají v Modre vlastní pražírnu. Řeč je o slovenské firmě, která už více než sedm let vyrábí prémiovou kávu EBENICA. O jedinečnosti a kvalitě jejich práce svědčí zlatá medaile, kterou v renomované soutěži Coffee Review získali od odborné poroty až tři jejich kávy. Právě díky tomuto mezinárodnímu ocenění se slovenská káva EBENICA dostala mezi TOP 10 evropských espresso káv, čímž trumfla i ty nejpopulárnější značky z Itálie.

Módní trend jménem zelená káva aneb Víte, proč je důležité pražení?

Módní trend jménem zelená káva aneb Víte, proč je důležité pražení?Publikované: 25.11.2015

„Zázrak nese jméno zelená káva! Revoluční novinka v hubnutí! Svatý grál mezi hubnoucími prostředky! Zelená káva? Zaručená cesta k redukci váhy!“ – tak přesně tyhle a mnohé další oslavné slogany se na nás valí po zadání slovního spojení „Zelená káva“ do internetového vyhledávače. Opravdu nám zelená káva pomůže bojovat s nevzhlednými faldíky a nadbytečnými kily? Skutečně můžeme díky neopraženým kávovým zrnkům ztratit nějaké to kilo? Pokud vás zajímá pravda o zelené kávě, nepřestávejte číst tento článek!

Od pokusů a samostudia až k proslulé a oceňované kávě

Od pokusů a samostudia až k proslulé a oceňované kávěPublikované: 20.10.2015

Rozhovor s Markem Fajčíkem, odborníkem na kávu
     Marek Fajčík je zakladatelem kávové značky Ebenica, úspěšné na slovenském trhu. Jeho jméno je zvučné pro všechny milovníky kvalitní a chuťově vynikající kávy. V současné době se se svou rodinnou firmou, která produkuje také Signaturu a Gurmánku, chystá vstoupit i na český trh a získat si srdce českých vyznavačů lahodného moku.

Kde koupit kvalitní kávu a jak ji skladovat, aby neztratila své kouzlo

Kde koupit kvalitní kávu a jak ji skladovat, aby neztratila své kouzloPublikované: 19.10.2015

Znáte to, dost často začínáme u obyčejné, levnější a méně kvalitní kávy, kterou si nevybíráme pečlivě, ale spíše podle ceny. Navíc ji ještě skladujeme ledabyle tam, kde je zrovna místo a kde nám nepřekáží. Postupem času si s přibývajícími finančními prostředky můžeme dopřát kvalitnější kávu a také nad ní můžeme více přemýšlet – nad jejím výběrem, skladováním i konzumací. A tak si z kávy začínáme také dělat takový lepší zážitek.

Zrození kávy v arabském Orientu aneb Když kozy tančí

Zrození kávy v arabském Orientu aneb Když kozy tančíPublikované: 25.08.2015

Máte před sebou šálek dobré kávy a těšíte se, až si ji vychutnáte. Necháváte chuťové buňky napnuté, než je oblažíte svým milovaným nápojem. Napadlo vás někdy při popíjení kávy, kde se vůbec bere a kde má svůj původ? Kde roste právě ta káva, kterou právě pijete? Jaká je historie té lahůdky, kterou si chystáte zpříjemnit den? Pojďme se společně podívat na kávu z pohledu botaniky. Právě tady a teď!

Sbírá i pro vás kávu otrok Ezop? Vše, co jste nevěděli o zpracování kávy

Sbírá i pro vás kávu otrok Ezop? Vše, co jste nevěděli o zpracování kávyPublikované: 11.08.2015

Napadlo vás někdy, jakou roli hraje způsob sběru kávových bobů a jaký má dopad na výslednou chuť kávy, kterou si doma uvaříte? Proč někde dosud sbírají boby lidé ručně a jinde na ně posílají stroje? To a mnohem více zjistíte právě tady a teď.

Lungo: slabší šálek větší kávy

Lungo: slabší šálek větší kávyPublikované: 22.05.2015

V dnešní hektické době stále někam spěcháme, myslíme na hromady úkolů a jsme pod neustálým tlakem. Mnohdy nemáme dostatek volného času a potýkáme se s vyčerpáním. Je to daň za relativní blahobyt, ve kterém žijeme. Proto není divu, že lidstvo konzumuje obrovské množství kofeinu a mnozí si bez povzbuzujícího šálku kávy snad ani nový den nedokáží představit. Vstříc nám vychází tradiční espresso, které na dva loky „kopneme“ a můžeme pokračovat ve svých povinnostech. O to vzácnější budiž chvíle, kdy si můžeme chuť kávy vychutnat v klidu a v okruhu přátel. Proto si společně s námi nabídněte lungo, prosím.

Kávová akademie I.

Kávová akademie I.Publikované: 04.05.2015

Káva! Extra populární nápoj i v našich končinách. V první části naší elektronické publikáce se dozvíte o různých typech připravované kávy, jak se mají správně připravovat a určitě i pár zajímavostí, o kterých jste doposud nevěděli. Do ebooku jsme zahrnuli i alternativní a netypické přípravy káv a jak si je můžete připravit i vy sami. Přejeme příjemné počtení. Ebook zdarma ke stáhnutí neleznete níže v článku.

Mléčné kávové speciály: latte, macchiato a latte macchiato

Mléčné kávové speciály: latte, macchiato a latte macchiatoPublikované: 05.04.2015

Tyto tři pojmy, a zároveň také názvy lahodných kávových specialit, jsou dnes velmi často skloňovány. Jejich interpretace ovšem pokulhává. Všichni tak nějak tuší, že se jedná o mléčné variace kávy, stejně tak si asi většina lidí vybaví vícebarevný nápoj. Ovšem ať za to může cokoliv, stále se vyskytují zákazníci a někdy i neznalá obsluha, která si tyto pojmy jaksi nedá dohromady. Pojďte společně s námi odhalit rozdíly jednotlivých speciálů a navnadit se na tu správnou kávovou vlnu!

Alternativní přípravy kávy, které možná ani neznáte

Alternativní přípravy kávy, které možná ani neznátePublikované: 04.04.2015

Příprava kávy, jak ji známe dnes, je vcelku jednoduchá a zároveň docela „mainstreamová“ záležitost. Stejně jako v jiných odvětvích lidské činnosti i zde jsou technologie a lidé zodpovědné za produkci a především konzumaci kávy jako na běžícím páse. A jelikož je dnes v módě vše, co jde proti proudu a slovo „alternativní“ je notně zprofanované, může být nadpis tohoto článku poněkud zavádějící. V kontextu přípravy kávy je vhodnější slovo „původní“. Jak jsme již v jednom z předchozích článků psali, automatický, resp. pákový kávovar využívající vysokého tlaku páry, je vynálezem 20. století. Ale konzumace kávy se určitě k 20. století nedatuje. Vychutnávání tohoto lahodného moku sahá ještě mnohem, mnohem dále.

Ristretto: limitovaná lahůdka pro kávové labužníky

Ristretto: limitovaná lahůdka pro kávové labužníkyPublikované: 01.04.2015

Káva je životabudič, který k našemu životu bezpochyby patří. Existuje jí ale mnoho druhů, dokonce rozlišujeme způsoby přípravy. V tomto článku si řekneme něco o Ristrettu. Mnoho Středoevropanů nemá nejmenší tušení, co se pod tímto pojmem v nápojových lístcích ukrývá. A to je škoda, kterou bychom měli napravit.

Džezva – příprava kávy na arabský způsob

Džezva – příprava kávy na arabský způsobPublikované: 31.03.2015

Slyšeli jste někdy o džezvě? Tušíte, co to je? Z titulku už asi začínáte dedukovat, že to má něco společného s kávou, ale o co vlastně jde? Vsadíme se, že džezvu znáte, možná jí jen tak neříkáte. Známá je i pod názvy cezve, briki nebo ibrik. A spíše než ke svému původnímu účelu ji lidé dnes používají k výzdobě bytů.

Cappuccino a další: jak správně připravovat mléčné kávové nápoje

Cappuccino a další: jak správně připravovat mléčné kávové nápojePublikované: 23.03.2015

Mléčné kávové nápoje, jakými jsou například Cappuccino nebo Caffe au Lait, jsou ve společnosti oblíbené pro svou jemnost a lahodnost. Zatímco se někteří lidé na směs kávy s mlékem dívají skepticky, jiní si v této kombinaci chutí libují. Co je pro mléčné kávové nápoje typické a jaká vypadá jejich správná příprava? Čtěte dál a vše se dozvíte.

Nejčastější způsoby přípravy domácí kávy pro běžné smrtelníky

Nejčastější způsoby přípravy domácí kávy pro běžné smrtelníkyPublikované: 20.03.2015

Někteří z nás se ráno probudí a nemohou vykonávat složitější činnost, aniž by si vypili ranní kávu. Jiní se zase těší z práce na okamžik, kdy si sednou do křesla, dají si nohy nahoru a za nic na světě se nenechají vyrušit z odpolední kávové siesty. Chvilka klidu v teple domova s dobrou kávou je prostě k nezaplacení. Pojďme se podívat na 4 nejčastější způsoby, jakými si kávu připravujeme, když si ji chceme vychutnat doma, ale které zároveň pomalu ztrácejí na své popularitě a ustupují.

Espresso - základ všech káv

Espresso - základ všech kávPublikované: 20.03.2015

Roztomile malý šálek, výrazná vůně a chuť povznášející tělo i mysl - toť velice stručná charakteristika nápoje, který si vydobyl svou pozici na výsluní po celém světě. A ani Češi v tomto nezůstávají pozadu. V roce 2012 podle statistik připadlo ročně na jednoho Čecha zhruba 400 šálků kávového nápoje vyrobeného ze tří kilogramů kávových zrnek. Je zřejmé, že kávový nešvar, kterým jsme byli proslulí - „turek“ ustoupil do stínu espressa. A pro ty z vás, kteří lačníte nejen po jeho chuti, ale i po zajímavostech jsou určeny následující řádky.

Investovali jste do kvalitního kávovaru? Od naprosté spokojenosti vás dělí ještě několik věcí!

Investovali jste do kvalitního kávovaru? Od naprosté spokojenosti vás dělí ještě několik věcí!Publikované: 26.01.2015

Pro milovníky neobyčejné a chuťově vynikající kávy nemůže nastat krásnější okamžik než ten, kdy ochutná první šálek tohoto životabudiče z kvalitního kávovaru. Připadáte si, jako by vám právě připravili kávu v té nejluxusnější kavárně světa, a přitom stačila chvilka strávená ve vaší vlastní kuchyni. Co by v ní ještě nemělo chybět, aby vaše spokojenost dosáhla dokonalosti?

Nejlepší evropské značky kávy aneb kde se berou kávové delikatesy

Nejlepší evropské značky kávy aneb kde se berou kávové delikatesyPublikované: 24.11.2014

Mnozí z nás si bez ní nový den snad ani neumí představit. Její chuť a výrazné aroma nás již provází takřka od nepaměti. Patříte-li mezi milovníky kávy, pak budou následující řádky věnovány právě vám – jejím příznivcům a pravidelným i příležitostným konzumentům. Ovšem ne každá káva, která se nám dostane na stůl, je kvalitní a označení „káva“ si mnohdy ani nezaslouží. Jak poznat kvalitní a chutnou kávu od levné napodobeniny, jež nemá s tímto nápojem bohů pranic společného? Jak kávu správně nakupovat a skladovat? O tom všem budou následující řádky.
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.
 
Prepíšte text z obrázku do poľa. Ak nedokážete text rozoznať, kliknite na obrázok.