Skladování vánočního cukroví: To suché potřebuje dýchat a čokoláda nesnese mráz
2862

Skladování vánočního cukroví: To suché potřebuje dýchat a čokoláda nesnese mráz

Do nejkrásnějších svátků v roce zbývá posledních pár dnů. A protože si řada z nás nedokáže představit Vánoce bez voňavého cukroví, spoustu domácností plní v těchto dnech vůně lineckého, vanilkových rohlíčků, perníčků a dalších laskomin. Víte ale, jak uchovat cukroví čerstvé a chutné až do konce roku? Máme pro vás několik praktických tipů!
...přečíst celý článek
Skladování bramborového salátu a dalších vánočních dobrot má svoje pravidla
627

Skladování bramborového salátu a dalších vánočních dobrot má svoje pravidla

Do nejkrásnějších svátků v roce zbývá posledních pár dní. Pokud si nedokážete představit štědrovečerní večeři bez oblíbené polévky, bramborového salátu a ryby, asi budete řešit, jak případné zbytky uchovat tak, aby vám po následné konzumaci neproměnily žaludek a střeva ve válečné bojiště. Skladování bramborového salátu, ryb, obalovaného řízku nebo třeba cukroví má svoje pravidla. Znáte je všechny?
...přečíst celý článek
Jak se starat o rychlovarnou konvici? 5 rad a tipů pro vás
537

Jak se starat o rychlovarnou konvici? 5 rad a tipů pro vás

Věděli jste, že první rychlovarná konvice pochází z daleké Mezopotámie a s tou dnešní byste si ji pravděpodobně vůbec nespojili? Byla z kameniny, kterou postupně nahradily konvice z odolnějších a méně křehkých materiálů. Vůbec první „moderní“ konvice se ale v našich kuchyních objevila až v roce 1893. Byla ale velmi nepraktická, protože topné tělísko nebylo možné ponořit do vody. Dnešní možnosti varných konvic jsou přece jen o něco zajímavější a komfortnější. Je ale potřeba vědět, jak o konvici správně pečovat, aby nám vydržela sloužit pokud možno co nejdéle.
...přečíst celý článek
Jak vybrat pořádný mlýnek na maso? Důležitý je příkon i volba příslušenství
420

Jak vybrat pořádný mlýnek na maso? Důležitý je příkon i volba příslušenství

Co si budeme povídat, doma umleté maso, které následně proměníte v lahodné karbanátky, hamburgery nebo třeba domácí klobásky to kupované nemůže za žádných okolností nahradit. Jak ale dostat z kvalitního kusu masa to mleté a připravené k další úpravě? Bez pořádného mlýnku se neobejdete! Pokud plánujete jeho nákup, máme pro vás několik rad a tipů, které se při výběru vyplatí zohlednit.
...přečíst celý článek
4-minutová večeře s pizza píckou od Ariete
669

4-minutová večeře s pizza píckou od Ariete

I vám se stává, že potřebujete narychlo vymyslet večeři pro sebe, rodinu, či přátelé? Nemáte dostatek energie na zdlouhavé přípravy a vymýšlení kreativního pohoštění? Naštěstí existuje pizza pec od Ariete, díky níž nakrmíte všechny hladové krky během několika minut a sklidíte přitom obrovský úspěch. Ať už se rozhodnete pro klasickou, bezlepkovou, vegetariánskou či vegánskou, z vlastnoručně vyrobeného nebo kupovaného těsta, upéct ji vám zabere pouhé 4 minuty. Kdo řekl, že příprava večeře nemůže být zábava?
...přečíst celý článek
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >