Mleté maso je nejlepší, když si ho připravíte doma. Prozradíme tipy, jak na to!
337

Mleté maso je nejlepší, když si ho připravíte doma. Prozradíme tipy, jak na to!

Taky si rádi pochutnáváte na karbanátcích, domácích burgerech nebo třeba boloňské omáčce? Pak jste možná nejednou řešili zcela zásadní dilema – vydat se pro mleté maso do obchodu nebo si dát tu práci a umlít ho doma? Máme pro vás několik důvodů, proč vsadit na druhou zmíněnou možnost. Třeba ve společnosti moderních mlýnků značky Zelmer.
...přečíst celý článek
Vyrobte si ty nejoblíbenější sýry doma! Máme pro vás tři recepty
430

Vyrobte si ty nejoblíbenější sýry doma! Máme pro vás tři recepty

Pokud patříte mezi vášnivé konzumenty nejrůznějších druhů sýrů, určitě nám dáte za pravdu, že sehnat v běžných obchodech opravdu kvalitní výrobek je často nadlidský úkon. Naštěstí existují moderní pomocníci, se kterými máte naprostou kontrolu nad složením sýrové pochoutky a ostatně také její chutí. Jedním z nich je výrobník sýra Ariete B-cheese, který zvládne vyrobit domácí jogurt, sýr nebo středomořské tzatziki.
...přečíst celý článek
Připravte si jídlo na celý týden dopředu! S vakuovacími boxy je to hračka
1466

Připravte si jídlo na celý týden dopředu! S vakuovacími boxy je to hračka

Vakuování potravin představuje jeden z nejefektivnějších způsobů jejich skladování. Potraviny uložené ve vakuovacích boxech a dózách totiž vydrží až pětkrát déle, než potraviny, které uložíte do ledničky jen tak. Navíc máte neustálý přehled o trvanlivosti (a ostatně i zásobách potravin), takže omezíte jejich plýtvání, s čímž neodmyslitelně souvisí i finanční úspora. Navíc si můžete připravit jídlo na několik dní dopředu.
...přečíst celý článek
Nejčastější otázky o skladování potravin- najděte svou odpověď
443

Nejčastější otázky o skladování potravin- najděte svou odpověď

1. Je možné prodloužit životnost potravin vhodným skladováním?
Samozřejmě. Možností, jak prodloužit životnost potravin je hned několik. Od klasických zásad ukládání potravin na specifických místech v ledničce (potraviny vyžadující chladnější podmínky by měly být skladovány ve spodních prostorách ledničky, nakolik je tam nejchladněji), vhodnou kombinací uskladnění (např. chléb můžeme skladovat spolu s překrojeným jablkem či bramborou- tak zůstane déle čerstvý ), využitím mrazáku, volbou vhodných skladovacích boxů a různými vakuovacími metodami.
...přečíst celý článek
Nejčastější otázky o vakuování potravin – najděte svou odpověď
1765

Nejčastější otázky o vakuování potravin – najděte svou odpověď

Jaké vakuovací metody existují?
Nejčastěji využívanými metodami je vakuování do fólií, vakuovacích boxů a vakuovacího džbánu.
Vakuování do fólií je velmi efektivní, jednoduchý a rychlý proces konzervace potravin. Funguje na principu odsátí vzduchu z vakuové fólie naplněné potravinami a následným zaletování spoje. Na tento proces vakuování se využívají tzv. vakuovací sety sestávající z vakuovačky / letovačky a vakuovací fólie.
Vakuování potravin pomocí vakuovacích boxů představuje rychlý způsob uskladnění nejen pevných, ale i tekutých jídel. Tento způsob vakuování se neobejde bez elektrické nebo mechanické vakuovací pumpy, kterou je třeba odsát veškerý vzduch z vakuovacího boxu.
Vakuovací džbán je jedním z moderních způsobů prodloužení životnosti nápojů z čerstvého ovoce či zeleniny. Funguje na stejném principu jako vakuovací boxy, proto je třeba pořídit si k němu také vakuovací pumpu.
...přečíst celý článek
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 >